Vil du være valgmedarbeider?

Logo valg - Klikk for stort bilde

Vi trenger valgmedarbeidere til høstens stortingsvalg søndag 10. september og mandag 11. september.

Kommunen er delt inn i følgende valgkretser: Farstad, Hustad, Bud, Tornes, Haukås, Sylte/Malme og Søre Fræna.

Arbeidsoppgaver

Alle som jobber med valg får opplæring i arbeidet. Nytt i år er at vi får elektronisk avkryssing i manntallet på valgdagene. Dette stiller større tekniske krav til deg som valgmedarbeider enn tidligere. Det er viktig at man allerede er en stabil bruker av datamaskin og er svært nøyaktig. Systemet gir ingen mulighet for å angre handlinger.

Det er imidlertid mange ulike arbeidsoppgaver i valglokalene som valgmedarbeidere utfører. Man skal blant annet stå vakt ved inn- og utgang, ordne køer, veilede velgere, ta i mot stemmer i valglokalet, krysse av i manntallet (elektronisk) og etterfylle stemmesedler i stemmeavlukkene.

I tillegg skal man være med å telle opp antall avgitte stemmer i urnene og rydde i valglokalet. Mandag stenger valglokalene kl. 20.00, men det tar tid med telling og rydding etter stengetid. Alle valgmedarbeidere må være til stede til alle oppgavene er utført.

Merk: Du kan ikke være valgmedarbeider hvis du står oppført på en valgliste til stortingsvalget.

Arbeidstid

Søndag kl. 12.00 – ca. 19.00 (eller til man er ferdig med rydding valglokalet) NB! Gjelder bare Haukås krets!
Mandag kl. 11.00 – ca. 21.00 (eller til man er ferdig med rydding i valglokalet)

Det er en fordel om du kan arbeide begge dager.

Godtgjøring

Søndag (hel dag) kr 1 000
Mandag (hel dag) kr 1 000
Halv dag: kr 500

I tillegg blir det opplæring en kveld i forkant (i ca to timer) som inngår i godtgjøringen.

Påmelding

Ta kontakt på e-post merete.rodal@frana.kommune.no om du er interessert. Du får tilbakemelding etter ferien.

Publisert av Merete Rødal. Sist endret 05.07.2017 10:53