Standupforestilling med bygda i sentrum!

Håkki - Klikk for stort bilde

Velkommen til en uhøytidelig standupforestilling med bygda i sentrum!

Vonheim 28. november fra kl. 19.00 – 20.15 Forestillingen er gratis

Det handler om å vokse opp på bygda og ikke tro man er god nok. Håkki vil snu på dette gjennom humor, alvor, mote, Volvo og grevlingjakt.

Det finnes mange forskjellige former for kreativitet, men ikke så mange arbeidsplasser på bygda. Men en kombi­nasjon av dette da? Trimme en Volvo, flå en rev, designe en t-skjorte.

Håkki begynte å kikke på sin identitet som Nordlending. Det handler egentlig bare om ulike former for kunnskaper avhengig av hvor man kommer fra. Håkki forstår ikke hvorfor det er tøffere å komme fra Oslo enn det er å komme fra f.eks. Grong. Dette ble starten på kunstprosjektet «HÅKKI».

Tomas Eriksson er kunstner med bakgrunn fra kunstakademiet i Trondheim. Han er primusmotor bak HÅKKI-kjeden sammen med Mats Stenslet og Bjørn Kowalski. Tomas bor nå i sin hjemkommune Ljungaverk og driver bla. kunstprosjektet Personliga historier hvor han samler inn historier fra vanlige folk bosatt i distriktet.

For noen år siden jobbet han med å samle inn skrönor, bullshit och sanna historier i et prosjekt kalt Berättarboden. The Power of Glesbygd (Bygdas kraft) er et av resultatene.

Tomas Eriksson har høstet stor oppmerksomhet og fikk forsiden på det toneangivende kunstmagasinet Contemporary Annual for 2006. Der ble Håkki beskrevet som et av verdens femti mest interessante kunstprosjekter akkurat nå.

Med The Power of Glesbygd gir Tomas Eriksson oss flere usensurerte historier og tanker fra bygde-Sverige. Historiene serveres i form av god gammeldags muntlig formidling, en slags bygde-stand up, krydret med litt film og lyd.

Håkki vil fortelle om hvordan han har skaffet seg, og andre, en mulighet til å fortsette å bo på hjemstedet. Det handler om The power of Glesbygd!

Som publikummere oppdager vi at vi lett identifiserer oss med historiene. Det spiller ikke stor rolle om man er fra Stavanger, Hjelmeland, Fræna eller Eide. Det er en råner i de fleste av oss.

Drivkraften bak Håkki sitt kunstneriske virke er fokuset på glesbygden (bygda).

Å være stolt av det stedet man kommer fra er viktig for å beholde sin identitet.

Vi inviterer til en times forestilling med «Håkki» på Vonheim den 28.11 kl. 19.00. Vi lover deg at du vil gå ut etter forestillingen enda mer stolt og glad i bygda di, enn det du var da du kom.

Velkommen til en uhøytidelig standupforestilling med bygda i sentrum!

Publisert av Siw Marika Johansen. Sist endret 14.11.2017 15:23