Motta post fra Fræna kommune i din digitale postkasse

I likhet med mange andre offentlige virksomheter sender Fræna kommune nå post til din digitale postkasse.

Mange har allerede den digitale postkassen Altinn, der blant annet likninga leveres hvert år. Andre har opprettet digital postkasse hos Digipost eller e-Boks. Skaffer du deg en av de sistnevnte vil stadig flere offentlige virksomheter sende post dit. Da trenger du bare å forholde deg til en digital postkasse fra det offentlige. Du slipper å vente på postgangen, og posten blir lagret på et og samme sted og vi sparer miljøet. Lurt, ikke sant? Les mer om hvordan du oppretter din digitale postkasse hos e-Boks eller Digipost på www.norge.no

 

Vanlig e-post er ikke en trygg måte å sende meldinger på, og det er ikke lov å sende brev som er unntatt offentligheten på e-post. Skal du kunne motta post fra det offentlige digitalt må du derfor ha en digital postkasse. Du bruker ID-porten til innlogging for å lese posten, og den lagres der så lenge du ønsker. Du får varsel på e-post eller SMS når du har mottatt post.

Uten en digital postkasse vil du måtte logge inn på ulike etaters nettsider for å lese viktige brev digitalt. Fra Fræna kommune vil du motta brev i Altinn om du ikke har opprettet digital postkasse fra e-Boks eller Digipost. Hvis brevet ikke blir åpnet i Altinn innen to dager, vil brevet bli printet og sendt i posten.

Du kan også reservere deg mot kommunikasjon på nett. Da vil du fremdeles få viktig post fra det offentlige på papir. Les mer på www.norge.no/reservasjon.

Publisert av Merete Rødal. Sist endret 13.11.2017 12:31
Fant du det du lette etter?