Bjørnsund Leirskole

Bjørnsund - Klikk for stort bilde Eneste leirskolen i Norge med eget fiskevær som tumleplass! Godkjent kystleirskole med fast pedagogisk bemanning. Eier er Fræna kommune.

Bjørnsund ligger midt i innløpet til Romsdalsfjorden, ut mot Hustadvika og storhavet. I dag er Bjørnsund avbefolket, men en gang bodde det 5-600 mennesker på de tre hovedøyene. Mange av de rike tradisjonene som rådde, kan en også spore i dag med brygger, naust og sjøboder.

Det helt særpregede "småby"-miljøet med hus som står vegg i vegg, smale "gater" som følger terrenget, og med pratesteder på brygge og utkikksplasser- er her enda. 
 

Litt om selve leirskolen
Bjørnsund skole ligger på Nordre Bjørnsund og ble bygd i 1962, - en moderne skole etter sin tid.  Etter fraflyttingen har skolen blitt brukt som leirskole. Skolen ble totalrenovert og byd om til internatbygg i 2012 - 2013. I tillegg ble det satt opp et nytt internatbygg ved siden av. Totalt har leirskolen nå 100 sengeplasser. De store bryggene på kaia, Tandebryggja/Indstebryggja og Ystebryggja, ble samtidig bygd om til kjøkken og spisesal, undervisningsrom og kontor. På leirskolen får elevene sette garn og teiner, være på havfiske, lære å ro, ævre på fjære-ekskursjon, lære om kystkultur mm. Driftssesongen er mars til november og oppholdstid fra mandag til fredag. Skolen har en kapasitet på ca 80 elever.

 

BJØRNSUND - Utleie!
En fantastisk plass for en aktiv sommerferie eller avslappet rekreasjon!
Leirskolen driver også utleievirksomhet om sommeren og i helgene. Vi leier også ut til større arrangement som bryllup, konfirmasjoner, slektstreff, møter ol. 


Fra etter St. Hans er det kafè/kiosk på Bjørnsund

Sigurd Hungnes (rektor/leirskoledrift 92 25 40 52), Harald Heiene (utleige/sommerutleige 92 88 01 92)

Driftssesongen er mars til november og oppholdstid fra mandag til fredag.
Skolen har en kapasitet på ca 80 elever. 


Besøk hjemmesiden til Bjørnsund leirskolefor mer informasjon og bilde. 

Sist endret 23.01.2017
Fant du det du lette etter?